Gelişen teknolojiyi kullanmak yerine, teknolojinin gelişiminde yer alabilmek için çocuklarımızın eğitiminde birtakım farklılıklar ve farkındalıklar oluşturmak istedik. Toplumun ihtiyaçlarına çözüm bulacak bugünün gençleri problem çözme becerisine sahip, karşılaştığı durumlar konusunda analitik düşünebilen, yorum yapabilen, çözüm yolları için araştırmacı, yenilikçi ve hayal gücünü kullanabilen bireyler olarak yetiştirilmelidir.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2017 yılında yapmış olduğu Müfredat Güncelleme Çalışmasında “Bilgi İşlemsel Düşünme Kazanımlarına” ağırlık verdi.
Proje iştirakçisi olduğumuz KodlaSam Projesi’nde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte amacımız; özellikle 5. sınıftan itibaren bilgi işlemsel becerilere sahip olan öğrencilerimizi keşfetmek; atölyelerimizde blok tabanlı ve proje odaklı eğitimlerle belirli bir noktaya taşımaktır. Daha sonra bu öğrencilerin Samsun ilinde açılacak olan Bilişim Lisesi’ne yönlendirmesini sağlayarak bir ekosistem oluşturmaktır. 2018 yılında projenin hazırlık aşamasında Vakfımızın finansal desteği ile uygulanan “Robotik Eğitici Eğitimi’nden toplamda 38 öğretmen faydalandı.