Kurucumuzun Mesajı

Çelikel Eğitim Vakfı olarak, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik model ve uygulamalar geliştirmek üzere çıktığımız yolda, hayatlarına dokunduğumuz gençlerle ve değerli iş birliklerimiz ile, sürekli gelişmeye ve geliştirmeye değer veriyoruz.

2007 yılında hayat bulan vakfımızda, Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi’nde (yeni adıyla Rıdvan Çelikel Fen Lisesi) yürüttüğümüz Eğitimde Geniş Açı Programı, kıvılcımlarımızın birer Alev Topuna dönüşme süreçlerine katkıda bulunduğumuz Alev Topları Programı ve uluslararası projeler ile değer yaratan çalışmalara imza atıyoruz.

Ülkemizin insan haklarına dayalı kalkınmasına hizmet edecek, özgüvenli olduğu kadar sınırlarını bilen, değer bilgisine dayanarak değerlendirme yapabilen, değerli amaçlar için yaratıcı ve sorumluluk sahibi insanların yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

Saygılarımla,

Rıdvan Çelikel

Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi

Rıdvan Çelikel Hakkında

1955 Balıkesir doğumlu olan Rıdvan Çelikel, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun. 1975 yılında profesyonel çalışma hayatına başladı. 1986 yılında Anel Elektrik’i kurdu. İlerleyen yıllarda elektrik ve mekanik taahhüte ek olarak, pano üretimi, gemi elektrik ve elektronik sistemleri (savunma sanayi), yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve işletme bakım alanlarında faaliyet gösteren diğer grup şirketlerini kurdu.

Bugün elektromekanik taahhüt başta olmak üzere, 6 alanda hizmet veren bir mühendislik şirketler grubunun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı. Başarılı bir iş insanı olmanın yanı sıra, toplumsal fayda sağlayan çalışmalara verdiği destek ile tanınıyor.

Rıdvan Çelikel, yaratıcı, öğrenme tutkusuna sahip, yapıcı ilişkiler geliştiren, yaşam amaçlarını sorgulayan bireyler yetiştirilmesine destek vermek vizyonuyla 2007 yılında Çelikel Eğitim Vakfı’nı kurdu. Vakıf, 15-24 yaş arası gençler için eğitimin niteliğini artırmaya yönelik sürdürülebilir programlar geliştiriyor ve bunları uyguluyor.

Çelikel Eğitim Vakfı’nın ardından bir diğer önemli adım olarak, Samsun’un Kavak ilçesindeki ihtiyaca yönelik, 2008 yılında Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi’ni (bugünkü adıyla Rıdvan Çelikel Fen Lisesi) kurdu ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı. 2010 yılında ise okulun yurt binasını inşa ettirdi.  Okul, Samsun’un yanısıra, Türkiye’nin pek çok şehrinden gelen öğrencilere eğitim-öğretim imkanı sunuyor.

Rıdvan Çelikel

Çelikel Eğitim Vakfı 2007 yılında Rıdvan Çelikel tarafından kurulmuştur.

Ülkemizin insan haklarına dayalı kalkınmasına hizmet eden, özgüvenli olduğu kadar sınırlarını bilen, uluslararası başarıları olan insanların çoğunlukta olduğu bir ülke haline gelmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Vakfın Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu, Avniye Mukaddes Akay, Rıdvan Çelikel, Hale Nilgün Ertop, Orhan Saltuk Ertop ve Merve Şirin Çelikel Tombuloğlu’ndan oluşuyor.