Gençlerle Barışçıl İletişim

Hak ve sorumluluklarının bilincinde gençlerin yetişebilmesine katkı sağlamak amacıyla Gençlerle Barışçıl İletişim Projesigerçekleştirildi. 1 Kasım 2012’de başlayan proje 12 ay sürdü. Proje kapsamında 3 okulda öğretmen ve velilerle işbirliği gerçekleştirildi, yapılan atölye çalışmalarında şiddetsiz iletişim yöntemleri ele alındı. 2012-13 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatilinde yapılan öğretmen atölyesine Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı (YÖRET) uzmanları katkı sağladılar. 6 haftalık ve 3’er haftalık dönemler halinde yapılan ebeveyn eğitimlerinde ise Psikolog Damla Gürkan ve Psikolog Banu Bülbül katılımcılarla bilgi paylaştılar.

İstanbul İsveç Başkonsolosluğu finansal desteği ile yürüttüğümüz projemizi 3 ayrı lisede uyguladık. Ümraniye Anadolu Lisesi, Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi ve 75. Yıl Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi yönetici ve öğretmenleri de duyarlılıkları nedeniyle liselerde barışçıl ortamların güçlendirilmesine katkı sağladılar.

2 Kasım’da yapılan panelde liselerde barışçıl ortamların nasıl güçlendirilebileceği ele alındı. Eğitimcileri velilerle buluşturan panelde gençlerin okula ve öğrenmeye bağlanması, katılımın artırılması, gençleri merkeze alan eğitim politikalarının yerleşmesi konuları üzerinde duruldu. Panel konuşmacıları arasında Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, YÖRET Yönetim Kurulu Üyesi Nükhet Atalay, Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi Koordinatör Yrd. Işık Tüzün, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü Kayhan Karlı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) temsilcisi Zeynep Kılıç, Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Sart, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çetin Erdoğan, İsveçli eğitimci Jonas Olsson, Psikolog Feride Yıldırım Güneri ve Psikolog Banu Bülbül Çam yer aldılar.