Akran Buluşmaları

Neden Akran Buluşmaları?

Yaşam boyu gelişim sürecinde, her gelişim dönemi ve geçiş evresinin dışarıdan yardım ve destek alınarak güçlendirilebileceği bilinmektedir. (Brammer ve MacDonald, 1999)

Bu destek yöntemlerinden biri, kişinin dahil olduğu yakın topluluğun dışından ve ona çeşitli deneyimler bakımından benzerlik gösteren birilerinin, onunla gönüllü olarak  deneyimlerini paylaşması. Üstelik, bu deneyim paylaşımının yakın yaş grupları arasında olması etkileşimi de olumlu yönde artırıyor.

Sürdürülebilirlik

• Konuşmacılarımızı, gönüllülük esası ile çeşitli bölümlerde öğrenim gören kıvılcımlarımız arasından belirliyoruz ve her yıl Alev Topları Programı’na yeni katılan kıvılcımlarımızı da konuşmacı olarak ekibimize kazandırmayı hedefliyoruz.
  • Söyleşi gerçekleştirdiğimiz liselerden bizimle doğrudan iletişime geçerek mentorluk desteği almak isteyen öğrencilere sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla yönelttikleri sorular doğrultusunda mentorluk desteği sunmaya çalışıyoruz.
  • Dokümantasyon ve süreç geliştirme çalışmalarına önem veriyoruz. Söyleşiler bazında değerlendirme raporları oluşturuyoruz ve bu raporları söyleşileri gerçekleştirdiğimiz okulların yönetim ekipleriyle de paylaşıyoruz.
  • Ekip içi iletişimi aktif ve kesintisiz hale getirmek için Office 365’in Teams ve Planner uygulamalarını kullanıyoruz.
  • Gönüllülük eko sistemini sürdürülebilir kılabilmek için yeni araç ve yöntemler geliştirmeyi hedefliyoruz.

Lisesine Davet Etmek İsteyenler

Akran Buluşmaları Projesi kapsamında söyleşi gerçekleştirmek için iş birliği yapacağımız liseleri Proje Rehberimizde belirttiğimiz kriterler doğrultusunda her eğitim öğretim yılı için en geç Eylül ayında netleştiriyor, bu söyleşileri Eğitimde Geniş Açı Programı’nın ilgili eğitim öğretim yılı takviminde yayımlıyoruz. Siz de lisenizde Akran Buluşmaları Projesi kapsamında söyleşi düzenlememiz için bizi davet etmek istiyorsanız, Proje Koordinatörlerlerimiz İlayda Borazan (ilayda.borazan@celikelegitimvakfi.org), Eyüpcan Yılmaz (eyupcan.yilmaz@celikelegitimvakfi.org) ya da Şeref Örensoy’a (seref.orensoy@celikelegitimvakfi.org) e-posta gönderebilirsiniz.